Hoppa till sidans innehåll

Blåbärshoppning och Lingondressyr


IMG_9998
Lingondressyr och blåbärshoppning är träningstävlingar för dig som vill testa på hur det är att tävla, eller bara tävla lite extra utöver klubbtävlingarna. Både ung som gammal är välkommen!

På blåbärshoppningen kan man välja att starta från bom höjd (ca 10 cm) till 70 cm. Alla samlas innan tävlingen och bygger tillsammans fram banan man sedan hoppar. Det finns alltid möjlighet att gå banan tillsammans med någon erfaren som kan ge tips inför starten. Hoppar man felritt får man en fin rosett!

 

I dressyren riden man efter olika program där det står precis vilka vägar man ska rida och i vilken gångart man ska rida dem som man sedan ska lära sig utantill inför tävlingen. Ett tips! Spring programmet själv så lär du dig jättefort!
I lingondressyren finns klasserna Ryttarmärke 1 (Rm1), Ryttarmärke 2 (Rm2) och Lätt C:1. Program finns uppkopierat på kontoret och rider man på över 50% så får man en fin rosett!

 

Russintävling är tävlingar som även de ordnas av ungdomssektionen. Meningen med de här tävlingarna är att äldre elever även ska känna att de kan vara med. Russintävlingar fungerar precis som blåbär och lingontävlingarna förutom att de är till för ryttare över 18 år.

 

I både blåbärshoppningen och lingondressyr är det tillåtet att ha ledare i de två första klasserna ( Bom och 30cm, Rm1 och Rm2). En ledare kan antingen springa med hela rundan eller bara vara med som ett stöd och hjälpa till vid behov. Fråga din ridlärare vilken klass du är redo för, för att få starta måste du ha din ridlärares godkännande.
Och glöm inte bort! Det viktigaste är att ha kul!

Uppdaterad: 02 JUL 2017 08:25

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks