Hoppa till sidans innehåll

Ideell förening


Din ideella insats är jätteviktig för föreningens överlevnad. 

Theleborgs ryttarsällskap är en ideell förening med en ideellt arbetande styrelse. Som för alla ideella föreningar bygger verksamheten på att medlemmarna gör ideella insatser för att föreningen ska kunna fungera. I Theleborgs ryttarsällskap innebär det att du en gång per termin gör en ideell insats för att bidra till föreningens fortsatta verksamhet.

 

En ideell förening har inget vinstsyfte utan drivs för att tillgodose något annat ändamål, men föreningens ekonomi måste givetvis hållas i balans. De intäkter som TRS får på lektionsverksamhet, tävlingsverksamhet, försäljning och liknande eller kan spara in genom ideella insatser, går direkt till föreningens omkostnader. De  används bland annat för att hålla anläggningen i gott skick, ge lön till personal, investera i nya hästar, hindermaterial och utrustning. På det sättet kan vi hålla nere avgifterna för lektioner och stallplatser.


 

Ideell insats TRS våren 2021

Föreningen är mycket beroende och tacksamma för den ideella insatsen som görs varje termin. Det är en insats per familj och termin som gäller och det finns flera olika insatser att välja på. Man får självfallet hjälpa till med fler delar om man har möjlighet. Av praktiska skäl är det begränsat antal personer som kan delta på vissa insatser.

 

Följande uppdrag finns att välja på under våren 2021.

Försäljning

För att kunna utveckla ridskolan och även göra inköp till hästar, ridhus osv är intäkterna av försäljning ovärderliga för oss, liksom för alla andra ideella föreningar. Det gör att vi kan hålla nere våra avgifter.

Vi säljer enkla och lättsålda saker som Newbody, kakor eller liknande och det finns inget krav på hur mycket man behöver sälja. 

Vid denna insats är det en fördel om vi är så många som möjligt. 

Ingå i Anläggningssektionen (AnS)

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag. Nya personer och idéer behövs ständigt.

Anläggningssektionen är en mycket aktiv sektion som sköter om hela vår anläggning, från stall och ridhus till omgivningarna runtomkring. Här behövs gott om folk som gillar att fixa, bygga, röja och hålla fint på vår anläggning. Anläggningssektionen anordnar också våra fixardagar varje termin.

Att fixa på anläggningen är också något som just nu löner sig extra mycket. För varje ideell timme vi lägger på att hålla ordning och fixa på vår anläggning, får vi under åren 2020-2022 ett bidrag på 175 kr från Växjö kommun.

Hjälpa till på ridlekis

En ideell insats är att hjälpa till på ridlekis. Ridlekis har vi för våra yngsta eller nyaste ryttare som vill prova på hur det är att rida och ta hand om hästarna. På ridlekis behöver vi hjälp med att ta hand om och göra i ordning hästarna inför ridning och sedan leda. Ridlekis är på söndagar 14.15-15.45. Som hjälpreda ska du vara på plats senast 14.00..

För att kunna hjälpa till på ridlekis måste du kunna klara av de flesta momenten med att göra i ordning hästen och du behöver klara av att leda.

Även här är antalet platser begränsade då det endast behövs 2-3 hjälpare vid varje tillfälle.

Sponsorbidrag 

Istället för att göra en ideell insats kan du välja att lämna ett sponsorbidrag till föreningen. Bidragets storlek är valfritt och det swishas till 123 - 082 25 44 med "sponsorbidrag" som meddelande.

Varje termin väljer vi ut ett ändamål för sponsorbidragen. Våren 2021 kommer alla bidrag att oavkortat gå till inköp av hästar till ridskolan. 

Vi har ett mycket stort behov av nya hästar till verksamheten. Dels för att vi ska kunna erbjuda nya elever plats på ridskolan, dels för att vi har flera gamla trotjänare som börjar närma sig pensionsålder. Föreningen behöver köpa in 5 nya hästar för att möta efterfrågan från nya elever och ytterligare 5 hästar för att på sikt ersätta de hästar som ska fasas ut de närmaste åren.

Det är mycket pengar som behövs, men varje krona räknas och vi är glada för alla bidrag vi kan få in. Under de kommande 2 åren ger också alla sponsorbidrag vi kan få in dubbelt upp, då Växjö kommun under åren 2020-2022 ger ett bidrag till ridklubbarna motsvarande det vi lyckas få in i sponsring. Så för varje krona du ger i sponsring, så får vi lika mycket från Växjö kommun.

Ingå i Sponsorgruppen

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag. Nya personer och idéer behövs ständigt.

Sponsorgruppen fyller en oerhört viktig roll i föreningen då de arbetar för att knyta nya sponsorer till oss. Att få in sponsorbidrag, både i form av saker (som t ex schabrak) eller pengar är ett viktigt tillskott till föreningens ekonomi. Under de kommande 2 åren ger också alla sponsorbidrag vi kan få in dubbelt upp, då Växjö kommun under åren 2020-2022 ger ett bidrag till ridklubbarna motsvarande det vi lyckas få in i sponsring.

Ingå i Tävlingssektionen (Täs)

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag. Nya personer och idéer behövs ständigt.

TRS har under många år inte haft en aktiv Tävlingssektion, något vi gärna hade velat ändra på. För att klara av att arrangera tävlingar av alla de slag gäller det att vi har en engagerad och manstark Tävlingssektion. Vår målsättning är att under våren försöka börja bygga upp en Tävlingssektion och vi siktar på att under våren klara av att hålla 2 Pay’n Jump på anläggningen. Till hösten kanske vi sedan klarar av att höja ribban lite till och hålla en riktig tävling.

Hjälpa till på Fixardagen

Vi har varje termin en eller flera fixardagar där vi hamrar och spikar, målar, lagar, gräver och allt vad det kan tänkas vara som behövs för att hålla vår anläggning i gott skick. Det är också en härlig dag för gemenskap!

Denna insats har begränsat antal platser.

Coach eller trainee

Om du ingår i vårt coach- och traineeprogram behöver du inte göra någon ideell insats under terminen. 

 

 

 

           Tack för att du bidrar till vår fantastiska förening!

 

Uppdaterad: 06 SEP 2018 22:18

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks