Hoppa till sidans innehåll

Ideell förening


Din ideella insats är jätteviktig för föreningens överlevnad. 

Theleborgs ryttarsällskap är en ideell förening med en ideellt arbetande styrelse. Som för alla ideella föreningar bygger verksamheten på att medlemmarna gör ideella insatser för att föreningen ska kunna fungera. I Theleborgs ryttarsällskap innebär det att du en gång per termin gör en ideell insats för att bidra till föreningens fortsatta verksamhet.

 

En ideell förening har inget vinstsyfte utan drivs för att tillgodose något annat ändamål, men föreningens ekonomi måste givetvis hållas i balans. De intäkter som TRS får på lektionsverksamhet, tävlingsverksamhet, försäljning och liknande eller kan spara in genom ideella insatser, går direkt till föreningens omkostnader. De  används bland annat för att hålla anläggningen i gott skick, ge lön till personal, investera i nya hästar, hindermaterial och utrustning. På det sättet kan vi hålla nere avgifterna för lektioner och stallplatser.


 

Ideell insats TRS våren 2022

Föreningen är mycket beroende och tacksamma för den ideella insatsen som görs varje termin. Det är en insats per familj och termin som gäller och det finns flera olika insatser att välja på. Man får självfallet hjälpa till med fler delar om man har möjlighet. Av praktiska skäl är det begränsat antal personer som kan delta på vissa insatser.

 

Följande uppdrag finns att välja på under våren 2022.

Ingå i styrelsen eller i en sektion

TRS verksamhet bygger till väldigt stor del på ett ideellt engagemang och ju fler vi är som hjälps åt, desto bättre verksamhet och fler roliga evenemang kan vi ha! Du behöver absolut inte kunna något om hästar eller ridverksamhet för att engagera dig i styrelsen eller i en sektion (även om du garanterat kommer att lära dig en hel del på vägen :-)). Nej, snarare är det olikheter i kompetenser och intressen som är den stora styrkan.

Är du händig så är vår fina anläggning alltid i behov av lite fix och markerna behöver skötas. Gillar du administration och kommunikation så finns det gott om sådant som behöver hanteras löpande. Kanske vill du hjälpa till att söka de bidrag som är avgörande för vår verksamhet eller anordna aktiviteter och tävlingar? Eller är du bra på att bygga relationer och kan hjälpa oss att hitta fler värdefulla sponsorer? Ja, vi garanterar att det finns uppgifter som passar just dig och din insats är verkligen så otroligt värdefull och uppskattad!   

Försäljning

För att kunna utveckla ridskolan och även göra inköp till hästar, ridhus osv är intäkterna av försäljning ovärderliga för oss, liksom för alla andra ideella föreningar. Det gör att vi kan hålla nere våra avgifter.

Vi säljer enkla och lättsålda saker som Newbody, kakor eller liknande och det finns inget krav på hur mycket man behöver sälja. 

Vid denna insats är det en fördel om vi är så många som möjligt. 

Du som väljer denna insats kommer få riktad kommunikation när det är dags för försäljning. Men även du som inte väljer denna insats har möjlighet att hänga på när det är dags. Då håller du bara utkik på hemsida och i våra sociala medier.

Hjälpa till på ridlekis

En ideell insats är att hjälpa till på ridlekis. Ridlekis har vi för våra yngsta eller nyaste ryttare som vill prova på hur det är att rida och ta hand om hästarna. På ridlekis behöver vi hjälp med att ta hand om och göra i ordning hästarna inför ridning och sedan leda. 

För att kunna hjälpa till på ridlekis måste du kunna klara av de flesta momenten med att göra i ordning hästen och du behöver klara av att leda.

Även här är antalet platser begränsade då det endast behövs 2-3 hjälpare vid varje tillfälle.

Ridlekis vara eller icke vara är beroende av hur mycket ideell hjälp vi kan få till detta. Information om om och när ridlekis drar igång till våren skickas ut till de som valt insatsen.

Sponsorbidrag 

Istället för att göra en ideell insats kan du välja att lämna ett sponsorbidrag till föreningen. Bidragets storlek är valfritt och det swishas till 123 - 082 25 44 med "sponsorbidrag" som meddelande.

Varje termin väljer vi ut ett ändamål för sponsorbidragen. Våren 2022 går sponsorbidragen till täcken och utrustning till våra hästar. Förhoppningen är att vi under våren kommer kunna utöka hästparken med ytterligare hästar och det är då viktigt att se över utrustningen till hästarna så att alla har det de behöver.

Utrustningen till våra hästar en stor utgiftspost och det är viktigt att varje häst har både sköna täcken när det blåser regn på tvären och en sadel som passar både hästen och ryttaren. 

Under det kommande året ger också alla sponsorbidrag vi kan få in dubbelt upp, då Växjö kommun under åren 2020-2022 ger ett bidrag till ridklubbarna motsvarande det vi lyckas få in i sponsring. Så för varje krona du ger i sponsring, så får vi lika mycket från Växjö kommun.

Ingå i Sponsorgruppen

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag. Nya personer och idéer behövs ständigt.

Sponsorgruppen fyller en oerhört viktig roll i föreningen då de arbetar för att knyta nya sponsorer till oss. Att få in sponsorbidrag, både i form av saker (som t ex schabrak) eller pengar är ett viktigt tillskott till föreningens ekonomi. Under det kommande året ger också alla sponsorbidrag vi kan få in dubbelt upp, då Växjö kommun under åren 2020-2022 ger ett bidrag till ridklubbarna motsvarande det vi lyckas få in i sponsring.

Ingå i Tävlingssektionen (Täs)

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag. Nya personer och idéer behövs ständigt.

TRS har under många år inte haft en aktiv Tävlingssektion, något vi gärna hade velat ändra på. För att klara av att arrangera tävlingar av alla de slag gäller det att vi har en engagerad och manstark Tävlingssektion. Vår målsättning är att under hösten försöka börja bygga upp en Tävlingssektion och vi siktar på att under hösten klara av att hålla 2 Pay’n Jump på anläggningen. Till 2022 kanske vi sedan klarar av att höja ribban lite till och hålla en riktig tävling.

Hjälpa till på Fixardagen

Vi har varje termin en eller flera fixardagar där vi hamrar och spikar, målar, lagar, gräver och allt vad det kan tänkas vara som behövs för att hålla vår anläggning i gott skick. Det är också en härlig dag för gemenskap!

Denna insats har begränsat antal platser.

Coach eller trainee

Om du ingår i vårt coach- och traineeprogram behöver du inte göra någon ideell insats under terminen. 

 

 

 

           Tack för att du bidrar till vår fantastiska förening!

 

Uppdaterad: 06 SEP 2018 22:18

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks