Hoppa till sidans innehåll

Ideell förening


Din ideella insats är jätteviktig för föreningens överlevnad. 

Theleborgs ryttarsällskap är en ideell förening med en ideellt arbetande styrelse. Som för alla ideella föreningar bygger verksamheten på att medlemmarna gör ideella insatser för att föreningen ska kunna fungera. I Theleborgs ryttarsällskap innebär det att du en gång per termin gör en ideell insats för att bidra till föreningens fortsatta verksamhet.

 

En ideell förening har inget vinstsyfte utan drivs för att tillgodose något annat ändamål, men föreningens ekonomi måste givetvis hållas i balans. De intäkter som TRS får på lektionsverksamhet, tävlingsverksamhet, försäljning och liknande eller kan spara in genom ideella insatser, går direkt till föreningens omkostnader. De  används bland annat för att hålla anläggningen i gott skick, ge lön till personal, investera i nya hästar, hindermaterial och utrustning. På det sättet kan vi hålla nere avgifterna för lektioner och stallplatser.


 

Ideell insats TRS hösten 2020

Föreningen är mycket beroende och tacksamma för den ideella insatsen som görs varje termin. Det är en insats per familj och termin som gäller och det finns flera olika insatser att välja på. Man får självfallet hjälpa till med fler delar om man har möjlighet. Av praktiska skäl är det begränsat antal personer som kan delta på vissa insatser.

 

Följande uppdrag finns att välja på under hösten 2020.

Hjälpa till på Fixardagen

Vi har varje termin en eller flera fixardagar där vi hamrar och spikar, målar, lagar, gräver och allt vad det kan tänkas vara som behövs för att hålla vår anläggning i gott skick. Det är också en härlig dag för gemenskap!

Denna insats har begränsat antal platser.

Hjälpa till på ridlekis

En ideell insats är att hjälpa till på ridlekis. Ridlekis har vi för våra yngsta eller nyaste ryttare som vill prova på hur det är att rida och ta hand om hästarna. På ridlekis behöver vi hjälp med att ta hand om och göra i ordning hästarna inför ridning och sedan leda. Ridlekis är på söndagar 14.00-15.30. Som hjälpreda ska du vara på plats senast 13.45 och du kan sedan lämna tidigast 15.15, men får gärna vara kvar och fika med gruppen efteråt.

För att kunna hjälpa till på ridlekis måste du kunna klara av de flesta momenten med att göra i ordning hästen och du behöver klara av att leda.

Även här är antalet platser begränsade då det endast behövs 2-3 hjälpare vid varje tillfälle.

Coach eller trainee

Om du är intresserad av att vara coach eller trainee behöver du anmäla detta enligt de instruktioner som finns på vår hemsida. De som är coach eller trainee behöver inte göra någon mer ideell insats.

Försäljning

För att kunna utveckla ridskolan och även göra inköp till hästar, ridhus osv är intäkterna av försäljning ovärderliga för oss, liksom för alla andra ideella föreningar. Det gör att vi kan hålla nere våra avgifter.

Vi säljer enkla och lättsålda saker som Newbody, kakor eller liknande och det finns inget krav på hur mycket man behöver sälja. 

Vid denna insats är det en fördel om vi är så många som möjligt. 

Funktionärsuppdrag

I samband med tävlingar och andra tillställningar så vill vi hålla en god service och säkerhetsnivå vilket gör att det krävs medhjälpare/funktionärer till allt ifrån café, parkering eller banpersonal.

Ingå i en av våra verksamhetsgrupper

För att bedriva verksamheten har vi ett antal grupper organiserade under styrelsen som planerar och organiserar olika uppdrag (t ex fixardagen, tävlingar…).  Nya personer och idéer behövs ständigt. Grupperna träffas med olika intervaller beroende på uppdrag.

Anläggningssektionen (A) ser till allt som har med anläggningen att göra
Sponsorgruppen
(S) arbetar med sponsring och försäljning
Cafégruppen (C) ser till att det finns fika (hembakat!) vid tävlingar och andra tillfällen och står i kiosken
Tävlingssektionen (T) har hand om tävlingar och tävlingsryttare

Sponsorbidrag 

Istället för att göra en ideell insats kan du välja att lämna ett sponsorbidrag till föreningen. Bidragets storlek är valfritt och det swishas till 123 - 082 25 44 med "sponsorbidrag" som meddelande.

Varje termin väljer vi ut ett ändamål för sponsorbidragen. Hösten 2020 kommer alla bidrag att oavkortat gå till att förbättra underlaget i ridhuset. 

Vi kommer i slutet av sommaren att se över hur mycket pengar vi har fått in till detta (från medlemmar och från andra håll där vi sökt bidrag för detta ändamål) och kommer därefter ta beslut om vad som ska göras. Kostnaden beräknas till mellan
50 000 - 400 000 kr, beroende på hur omfattande åtgärder vi får möjlighet att genomföra.

 

           Tack för att du bidrar till vår fantastiska förening!

 

Uppdaterad: 06 SEP 2018 22:18

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks