Hoppa till sidans innehåll

Gnägget-nyhetsbrev


Tack för den här terminen!

Så har ännu en termin passerat och i år är vi extra glada för att vi trots omständigheterna har kunnat fortsätta bedriva vår fina verksamhet. Vi har fått göra en hel del anpassningar allt eftersom riktlinjer och rekommendationer har tillkommit eller förändrats. Men kärnan i vår verksamhet, att få vara med hästar och utveckla vår ridning, har vi haft ynnesten att få fortsätta med. 

Höstterminens sista ridlektioner äger rum vecka 51. Därefter låter vi hästarna gå på välförtjänt julledighet för att sedan dra igång vårterminen under vecka 1 för alla grupper utom för onsdagsgrupperna som börjar vecka 2 (i och med trettondagen den 6 januari). 

Coronapandemin till trots, jisses vad det har hänt bra grejer med vår anläggning under höstterminen. Vi har målat om ridhuset, vi ska snart byta underlaget i detsamma och sponsorer är på väg in. Engagemang, gott mod och uppslutning ger resultat! Nu håller vi tummarna för en vårtermin där vi jobbar för tillskott bland våra fyrbenta.  

Stort tack till alla våra medlemmar för den här terminen och för att ni håller i och håller ut.  

God jul och med förhoppning om ett godare nytt år och väl mött i januari igen!

 

Nya riktlinjer från Svenska Ridsportförbundet

Under december månad har Folkhälsomyndigheten gått ut med restriktioner om max åtta personer i offentliga sammanhang. Myndigheten har även skärpt sina nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.  

Som en följd av detta rekommenderar Svenska Ridsportförbundet bland annat att ridskoleverksamhet ska anpassas till max åtta ridskoleelever per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Förbundet har även förtydligat och förstärkt de råd och rekommendationer som tidigare tagits fram för ridskolor. Rekommendationerna gäller fram till den 30 juni 2021.  

Eftersom vi i dagsläget är max åtta elever per ridgrupp är styrelsens bedömning att vi kan fortsätta bedriva den delen av vår verksamhet som vanligt.  

Utöver redan införda riktlinjer har styrelsen fattat beslut om att göra ytterligare några justeringar i verksamheten som kommer att gälla under vårterminen. Dessa rör bland annat upplägg för teori, starttider för olika ridgrupper samt hur vi rör och beter oss i stallet och på läktaren.  

Mer om nya riktlinjer (och redan införda riktlinjer) kan du läsa på vår webbplats. Vi vill verkligen understryka hur viktigt det är att alla våra medlemmar läser igenom och respekterar våra restriktioner. Tillsammans kan vi minska risken för smittspridning och hålla igång vår fina verksamhet.  

Förhållningsregler med anledning av coronaviruset 

Detaljerad information kommer även att gå ut via mejl till alla våra medlemmar inför terminsstarten 2021.  

Hoppa med käpphäst

TUSS arrangerar hoppning med käpphäst! Med hjälp av käpphäst (egen eller lånad av TRS) går vi igenom grunderna i hoppning: Vi bygger bana med olika sorters kombinationer och vägar mellan hinder samt går igenom avstånd och hur man stegar mellan hinder. Självklart kommer vi även öva på att hoppa bana med käpphäst!

Lördagen den 19 december, klockan 15.30-17.00

Läs mer och anmäld dig via vår webbplats.

Användandet av käpphästar inom ridskoleverksamheten är lärorikt OCH roligt. Med en käpphäst lär du dig hästskötsel, ridvägar, ansvar och stallrutiner samtidigt som du umgås med dina vänner.

Förmiddagsläger 21, 22 och 23 december

Välkommen att boka in dig på förmiddagsläger dagarna innan dopparedagen! Du kan välja att vara med en, två eller alla dagar. Med anledning av pandemin har vi såklart behövt skruva en del på upplägget. För säkerhets skull vill vi att du tar med eget mellanmål och vi kommer endast att vara i stallet och i ridhuset så det är verkligen kläder efter väder som gäller.

Läs mer och anmäl dig via vår webbplats.

Igenridning 21 och 22 december

Under juluppehållet erbjuder vi igenridning för dig som missat någon lektion under höstterminen.

Igenridning för röda grupper samt DS & Mix Dressyr sker 21 december. Sista anmälningsdag 20 december.

Igenridning för nybörjare, vita och gröna grupper sker 22 december. Sista anmälningsdag 20 december.

Läs mer och anmäl dig via vår webbplats.

Ridlekis i vår

Snart, alldeles snart kommer vi att publicera tider och bokningsmöjligheter för vårterminens ridlekis på vår webbplats. Ridlekis är för syskon och kompisar som inte redan rider på TRS. Med anledning av coronapandemin har vi behövt skruva en del på upplägget. I stället för en grupp med 8 personer, kommer vi att erbjuda två separata grupper med 4 personer per grupp. Grupp 1 myser och gör i ordning hästarna och rider sedan cirka 15 minuter. Grupp 2 tar sedan vid i ridhuset, rider och får avsluta med hästmys.

Luciahyllning och årets ridskolehäst

I stället för traditionsenlig Luciashow i ridhuset har TUSS tagit fram ett finfint bildspel där våra fina ridskolehästar och verksamhet hyllas. Hade du inte möjlighet att ta del av hyllningen på självaste Luciadagen så hittar du den antingen på TUSS Instagram (@tusstrsungdomssektion) eller genom att söka på ”Theleborgs Ryttarsällskap” på YouTube.

I samband med Luciashowen brukar vi även kora årets ridskolehäst. I år är inget undantag!  Årets ridskolehäst (föreställ er trumvirvel och tomtebloss) är Rotella, medan pris för årets ridskoleponny tillfaller (mer tomtebloss och konfetti) Vicky! Vinnarna har korats efter en omröstning på TUSS Instagram.  

Luciashowen är en av flera aktiviteter som TUSS brukar ordna med under ett år. Inför 2021 söker TUSS nya representanter till sin styrelse. Vill du vara med? Hör av dig till This is a mailto link 

Bidrag till inköp av nya hästar!

Under senhösten har vi fått beviljat två (!) olika bidrag för inköp av nya hästar. Det är helt fantastiskt, inte sant! Nya hästar är nödvändigt för att kunna fortsätta utveckla verksamheten som vi vill och för att kunna erbjuda fler möjligheten att få rida. Bidragen hjälper oss en bra bit på vägen, men vi kommer att behöva kraftsamla för att nå hela vägen. Med sponsring (företag och individuell) och andra insamlingsmöjligheter håller vi nog alla tummarna för att vi ska klara av detta under våren! Mer information om hur just du kan hjälpa till kommer i början av vårterminen. 

Freeze! Är det någon som har en frys?

Efter lång och trogen tjänst har vår frys som under lång tid värnat om frysmat åt vår personal och våra ungdomar nu gett upp. Vi undrar därför om någon av våra medlemmar har eller känner någon som har en frys som bara står och samlar damm. Om så är fallet, här gärna av dig till This is a mailto link

Ta del av vår information

Ni är många som efterfrågar och gillar vår information. Det gläder oss! För att du inte ska riskera att missa något vill vi slå ett slag för våra olika kanaler och sätt att få aktuell information.

Prenumerera på våra webbnyheter

För att inte missa när vi släpper platser till exempelvis lovaktiviteter eller när vi behöver informera om något viktigt om verksamheten – ja, då publicerar vi det som en nyhet på vår webbplats. För att säkerställa att du nås av den här informationen kan du följa vår nyhetssida. Det gör du enkelt genom att klicka på ”Fler nyheter” (längst ner i nyhetsspalten på webbens startsida). Därefter klickar du på stjärnsymbolen i övre högra hörnet där du fyller i din mejladress.

Fler som vill läsa Gnägget?

Vårt nyhetsbrev skickas till den mejladress som du angett att du vill ha din faktura skickad till. Är ni fler i hushållet eller familjen som vill ta del av Gnägget går det självklart jättebra. Skicka ett mejl till This is a mailto link så noterar vi det.

Följ TRS och TUSS i sociala medier

Många följer TRS och TUSS på Facebook och Instagram där vi delar med oss av allt som är nytt och aktuellt samt vardagen i stallet.

TRS Facebook  och TRS Instagram

TUSS Facebook och TUSS Instagram

Uppdaterad: 28 JAN 2018 23:41

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks