Hoppa till sidans innehåll

Gnägget-nyhetsbrev


Fortsatt försiktighet med anledning av coronaviruset

 

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Svenska Ridsportförbundets råd till ridskolor och fortsätter i dagsläget med ridskoleverksamheten som vanligt. Vi är alla ansvariga för att minska smittspridning, skydda utsatta grupper och i största mån avlasta sjukvården. Vi uppmanar därför alla att stanna hemma vid symptom som snuva, hosta eller feber.  

 

Utöver den information och beredskapsplan som togs fram i mitten av mars har styrelsen gjort en riskanalys tillsammans med personal, vilken har resulterat i att vi har gjort vissa justeringar i hur vi bedriver den dagliga verksamheten. Till exempel sker samling inför ridlektion numera på parkeringen utanför stallet.  Tänk också på att hålla distans när ni väl kommer in i stallet! Det hjälper inte att samlas ute, om alla sedan tränger ihop sig i hallen eller köket när de väl går in. Ta del av vår viktiga information och beredskapsplan på vår webbplats  och i stallet.

 

Vi vill även rikta ett stort tack till er som gått med i vår beredskapsgrupp på Facebook. Den skapades för att vi ska kunna mobilisera våra medlemmar och snabbt säkerställa omvårdnaden av hästarna om flera ur personalen blir sjuka samtidigt. Vi hoppas innerligt att vi inte ska behöva aktivera den, men om så blir fallet är vi många som står på tår och kan rycka in. För att gå med i beredskapsgruppen söker du upp gruppen ”Beredskap – TRS stalltjänst” på Facebook.

 

Dags att lämna intresseanmälan inför höstterminen 2020

För att vi ska kunna börja planera nästa termin behöver vi veta vad vi har för elevunderlag. ALLA våra befintliga elever behöver därför fylla i en intresseanmälan inför höstterminen.

Senast den 17 maj behöver vi din intresseanmälan för att du ska finnas med i vår planering inför hösten. Elever som inte har lämnat någon intresseanmälan räknas inte med och kommer inte erbjudas plats i någon grupp till hösten. 

Fyll i din intresseanmälan via vår webbplats.

Planer för senvår och sommarlov

Vi får många frågor om våra planer för sommarlovet, vilket är jätteroligt! Med anledning av coronaviruset får vi tänka om en del vad gäller storlek på grupper och typ av aktiviteter, men årstiden i sig bjuder ju på en hel del möjligheter. Vi utgår från att vi ska kunna anordna dagläger som vanligt under midsommarveckan (vecka 25) samt en del andra aktiviteter. Mer information kommer.

Innan sommarlovet hoppas vi även på att kunna anordna några favoriter i repris, däribland kortkurser i hoppning och dressyr. Vi återkommer med mer information.

Information från TUSS – TRS ungdomssektion

Mycket viktig information om hyra av förvaringsskåp och lådor på loftet! TUSS har skickat ett mail till alla som finns med på vår lista över medlemmar som har hyrt skåp och lådor på loftet 2019 med en uppmaning om att höra av sig till TUSS innan den 30 april. Informationen har även gått ut via TUSS sociala medier. Om du har ett skåp eller en låda på loftet men inte har nåtts av information, vänligen kontakta TUSS på This is a mailto link snarast möjligast. Vi vill att du hör av dig oavsett om du önskar fortsätta hyra under 2020 eller vill säga upp ditt skåp/låda. Skåp och lådor som saknar uppgifter kommer att klippas upp inom kort.

Om du inte har något skåp/låda men är intresserad av att hyra, hör av dig till This is a mailto link!

TUSS är Theleborgs Ryttarsällskaps ungdomssektion och finns representerad i styrelsen. TUSS träffas månadsvis och ansvarar för att anordna olika aktiviteter för och med föreningens barn och ungdomar, bland annat lovaktiviteter och barnkalas.

Följ TUSS på Instagram (@tusstrsungdomssektion) för att få veta mer om vad som händer under året.   

Endast Swish, tack!

För att minimera hanteringen av kontanter i verksamheten kommer det fortsättningsvis endast att vara möjligt att betala med Swish vid köp av mellanmål och godis i köket, i cafét, ryttarmärken etcetera.

Krokus är såld

Krokus är en underbar och älskad häst och kommer att vara saknad av många men hon har inte riktigt passat i ridskoleverksamheten. Därför är vi superglada över att vi äntligen har hittat rätt ägare och ryttare till henne. Stort lycka till säger vi till hennes nya ägare Emmie som rider på ridskolan och är med i vårt traineeprogram. Krokus kommer att stå kvar på TRS, så vi kommer att kunna se henne lite nu och då.

Cora & Snowflake har åkt hem

Cora och Snowflake som varit hos oss under våren på prov har nu åkt hem till sin ägare. De söta grå ponnyerna har charmat många av oss, men hade inte riktigt det lynne som krävs för att bli bra och stabila ridskolehästar.  

Tack för insatser vid fixardagarna!

Stort tack till alla medlemmar som valt fixardag som vårens ideella insats. Under två lördagar i april har det målats dörrar, inventerats kemikalier, fixats staket, satts upp skyltar och mycket mer. Lördag 2 maj är det dags för vårens sista fixardag.

Efterlyser råd från målare

Inom kort kommer vi att behöva begära in offerter för att måla om ridhuset, men för att kunna kräva in prisuppgifter för rätt saker vill styrelsen gärna rådfråga någon som kan det här med färg och målning. Är du målare och kan tänka dig att ge oss goda råd? Välkommen att ta kontakt med styrelsen på This is a mailto link.

Spännande besök

I veckan har det varit extra mycket poliser i Växjö för Operation försommar. Några som var med och förstärkte var ridande polisen från Malmö som deltog med 4 ekipage. De fyra polishästarna var under besöket inackorderade i vårt C-stall där de kunde pusta ut efter tuffa dagar på stan.

Övrig information från styrelsen

Det händer mycket i vår förening som kanske inte alltid är lika synligt. Under den här rubriken vill styrelsen med jämna mellanrum lyfta vad vi arbetar med utöver det som syns på anläggningen eller som du kan läsa om i nyhetsbrevet, på webben eller i sociala medier.

  • Överlämning och introduktion. Den nya styrelsen har jobbat mycket med introduktion och överlämning av arbetsuppgifter från den gamla styrelsen. Delar av styrelsen ska bland annat delta i en webbutbildning som anordnas av RF-SISU Småland.
  • Inventera och söka bidrag. Den nya styrelsen har börjat att kartlägga och söka relevanta bidrag som är oerhört viktigt för verksamhetens överlevnad. Just nu tittar styrelsen på möjligheter att söka extrabidrag från Svenska Ridsportförbundet med anledning av coronaviruset. Föreningen har nyligen beviljats bidrag från RF-SISU Småland för att köpa in en röstförstärkare, vilket är glädjande för såväl elevernas öron som instruktörernas röster.
  • Ekonomisk översikt. I vanlig ordning är april en mycket tuff månad för oss, något som blir extra tydligt i dessa restriktiva Corona-tider när vi inte kan bedriva vår verksamhet som vanligt. Styrelsen undersöker därför alla möjligheter till extra bidrag och andra ekonomiska lättnader. Vi har också tagit fram en åtgärdsplan med flera olika åtgärder för att kunna bemöta ytterligare ekonomiska påfrestningar i spåren av Corona.

Välkommen att ta del av våra styrelseprotokoll som hänger på anslagstavlan i hallen i stallet.

Uppdaterad: 28 JAN 2018 23:41

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks