Hoppa till sidans innehåll

Gnägget-nyhetsbrev


Händer på höstlovet (vecka 44)

Höstlovet är här och i stället för vanliga ridlektioner erbjuder vi en vecka fullspäckad med intressanta och skojiga aktiviteter. Vi erbjuder även igenridning för dig som missat någon lektion under höstterminen. Nedan, en kort presentation av alla aktiviteter.

Mer information och anmälan på vår webbplats. 

Måndag 26/10
Förmiddagsläger, körning – clinic, ingenridning (röda grupper samt DS & Mix Dressyr)

Tisdag 27/10
Förmiddagsläger, longering – clinic, dressyrclinic, igenridning (nybörjare, vita och gröna grupper)

Onsdag 28/10
Förmiddagsläger, rykttävling

Torsdag 29/10
hoppclinic, löshoppning

Fredag 30/10
Halloweenkväll med spökrunda

Käpphästaktiviteter i höst

Under höstterminen kommer TUSS att erbjuda ett flertal aktiviteter med käpphästar. Just nu erbjuds följande aktiviteter:

Uteritt + dressyr med käpphäst
24 oktober, kl. 14.30-16. Läs mer och anmäl dig på vår webbplats: Käpphästaktiviteter i höst

Hoppning med käpphäst

14 november, kl. 14.30-16. Läst mer och anmäl dig på vår webbplats: Käpphästaktiviteter i höst

 

Användandet av käpphästar inom ridskoleverksamheten är lärorikt OCH roligt. Med en käpphäst lär du dig hästskötsel, ridvägar, ansvar och stallrutiner samtidigt som du umgås med dina vänner.

Håll utkik i våra kanaler efter fler käpphästaktiviteter i höst!

Håll i och håll ut i coronatider

Vi behöver alla ta vårt ansvar och hjälpas åt att minimera smittspridningen av coronaviruset. Vi påminner därför om att det gäller att hålla i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hålla ut så att vi kan fortsätta att bedriva vår verksamhet.

Det innebär bland annat att:

  • vi stannar hemma vid symptom som snuva, hosta eller feber
  • vi vistas ”sparsamt” i stallet
  • vi håller avstånd till varandra (max 2 personer i hallen samtidigt och minst 2 meter avstånd till varandra i köket)
  • du som ska rida går direkt upp i teorisalen och sätter dig på anvisad plats
  • du som föräldrar får antingen hålla till i köket, i stallet eller i ridhuset
  • vi sitter med ordentligt avstånd till varandra på läktaren

 

Du har nog sett att vi har satt upp en station med handsprit i entrén. Nyttja den när du kommer och lämnar anläggningen! Inom kort kommer vi även att sätta upp fler handspritstationer, skyltar och andra uppmaningar som gör det lätt för oss att göra rätt och undvika onödig smittorisk.

Mer information om hur vi anpassar verksamheten med anledning av coronaviruset hittar du på vår webbplats.

Vässa dina kunskaper med privatlektion

För dig som vill rida mer och utveckla din ridning på egna villkor erbjuder vi möjligheten att boka privatlektion. Man kan max vara två personer på en privatlektion och under lektionen styr man i stor utsträckning själv vad det är man vill träna extra på. 

Vi kan inte garantera viss häst på privatlektionerna då det beror på hur hästplaneringen ser ut i övrigt, men det går alltid att lämna ett önskemål. Just nu vill till exempel Agda, Lantanie och Vicky gå lite extra, men för att få rida privatlektion på någon av dem gäller att du har ridit hästen i fråga tidigare.

Privatlektioner ges på fredagar kl. 19.30. Bokning av privatlektioner sker vår webbplats.

Välkommen Lake

Vi hann inte mer än välkomna Coona till TRS förrän nästa skimmel stod för stalldörren. Varmt välkommen säger vi till Lake, en härlig och livsglad c-ponny som vi får låna under hösten. Om vi trivs med Lake och Lake trivs med oss hoppas vi kunna köpa honom till våren. Lake har redan börjat gå vissa lektioner och detta med bravur! 

Pop-up försäljning i november

Sedan terminsstarten har vi låtit kvarglömda kläder och utrustning hänga utanför teorisalen och uppmanat våra medlemmar att kolla om man har glömt något. Vissa saker har hittat hem medan annat hänger kvar! Med sådant som ingen känns vid kommer vi att ordna pop-up försäljning, troligtvis i någon av våra tomma boxar. Försäljningen sker från november till och med årsskiftet. Du som köper bestämmer själv priset och swishar föreningskassan. 

Klubbkläder i julklapp

Dags att börja tänka på julklappar – till dig själv eller till barn som rider? Via vår webbshop på Prima4you kan du enkelt beställa jackor, pikétröjor, pannband och annat med TRS-logga och ditt namn på. Spana in utbudet via vår webbplats.   

Tack för höstens fixardagar

Under hösten har vi genomfört två stora fixardagar på vår anläggning. Flera av våra medlemmar slöt upp och tillsammans har vi städat, fejat och röjt runt och i vår anläggning. Ideella insatser är ovärderliga för att hålla vår anläggning i fortsatt fint skick för människor och hästar.

Tack för sponsring

En annan ideell insats har varit att sponsra föreningen med valfritt belopp som ska gå till underlaget i ridhuset. Under höstterminen har vi fått in 6 500 kronor, vilket kommer vara en hjälp på traven nu när vi låter en entreprenör titta på lämpliga åtgärder för att få till ett underlag som håller sig jämt och fint.

Sponsringsmöjligheter för företag

Sponsorhuset för företag

Driver du eget företag och har ett hjärta som klappar för TRS? Då vill vi slå ett slag för att även företag numera kan göra inköp och boka hotell via Sponsorhuset. Läs mer och registrera ditt företag på Sponsorhusets webbplats.

 

Sponsra utrustning till hästar

Lokal sponsring är ett fantastiskt sätt att marknadsföra ditt företag och nå ut till nya kunder! Syns i ridhuset eller på hästarnas utrustning – endast fantasin sätter gränser! Just nu är vi i behov av nya regntecken och schabrak till våra hästar. Vi efterlyser därför företag som kan tänka sig att köpa in dessa (eller delar av dessa) till oss och få sitt företagsnamn broderat på utrustningen. Är du intresserad och vill veta mer? Hör av dig till This is a mailto link.


 

 

Uppdaterad: 28 JAN 2018 23:41

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks