Hoppa till sidans innehåll

Hästhållningspolicy


Svenska Ridsportförbundets Hästhållningspolicy

TRS står bakom SvRF:s policy för hästhållning.

Triangelmärkta hästar

TRS står bakom SvRF´s policy för triangelmärkta hästar inom ridskoleverksamhet:

I mitten av 1990-talet fastställde Svenska Ridsportförbundets Utbildningssektion att triangelmärkta inte ska användas i lektionsverksamhet vid ridskolor anslutna till förbundet.

Motivet för ställningstagandet är främst att en ridskola inte ska ha ekonomisk vinning av en häst eller ponny som inte är fullt brukbar, och att ridskolehästar inte får betraktas som andrahandsprodukter.

En triangelmärkt häst har av veterinär och försäkringsbolag bedömts att inte kunna komma tillbaka till det brukningsområde den är tänkt för och försäkringsbolaget har (i vissa fall) betalat ut hela, eller en del av, försäkringsbeloppet. För att markera detta märks hästen med en triangel.

Tanken bakom en triangelmärkning är att hästen kan fortsätta i avel eller som promenad- eller sällskapshäst. Den ska inte användas i regelbundet arbete i någon form.”

 

TRS policy angående triangelmärkta hästar är att all användning i arbete av dessa på vår anläggning är otillåten. Med användning i arbete menar vi både uppsuttet arbete och arbete av hästen från marken, som exempelvis tömkörning och longering.

Uppdaterad: 02 JUL 2017 08:18

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks