Hoppa till sidans innehåll

Personal


Här kan du läsa mer om vår fantastiska personal som du kan stöta på i stallet.

Kristina Sörlöv - verksamhetschef

Kristina är uppvuxen och född i Växjö, närmare bestämt på Teleborg och känner området väl. Hon lämnade Växjö runt 20 års ålder för att jobba med träning och hälsa, först i Stockholm men sedan även i Danmark. Karriären började som personlig tränare och instruktör, för att de senaste tio åren jobba som chef på olika fitnessklubbar. När Kristina var ung spelade hon fotboll och innebandy och har under alla år även jobbat ideellt som ledare i olika innebandyföreningar.

Kristina tycker om att se andra växa och utvecklas. Hon har ett stort djurintresse, framför allt hundar och hästar med fokus på ömsesidig respekt och kommunikation. Kristina leker mycket med sina djur och för att skapa motivation behöver det vara på bådas villkor och utan dominans. Hon tror att det är därför hon gillar trickträning och frihetsdressyr så mycket, för det kräver att man anstränger sig för att förstå och lyssna på sitt djur.

För Kristina är jobbet som verksamhetschef på Theleborgs Ryttarsällskap ett drömjobb. Hon får både vara med och driva och utveckla en ideell verksamhet och samtidigt jobba med människor som brinner för djur, precis som hon gör. Kristina säger att hon har hittat hem på många sätt.

 

Elin Olandersson - instruktör

Elin började arbeta hos oss i stallet under våren 2021 som timvikarie och vikarierade då även som som ridinstruktör. Nu är vi glada att ha henne på plats mer än så, då ni träffar Elin på ridskolan måndagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

Elin började rida på ridskola när hon var sex år. Hon har haft medryttar- och delfoderponnyer och hästar som hon tränat, tävlat och utvecklats med - och inte att förglömma, haft kul med!

Hon studerade naturvetenskaplig linje med inriktning ridsport vid Ingelstads gymnasium. Därifrån har hon med sig erfarenheter och kunskaper inom ridsport, hästhantering och kunskaper om hur hästen fungerar. Elin är diplomerad hästskötare.

Young Buddy är Elins egna häst sedan sex år tillbaka. De har tidigare tävlat upp till LB i hoppning men tar det nu lugnare då Young Buddy börjar bli till åren. Hon har tävlat upp till lokalnivå med ponny och häst och även deltagit i ridskolecupen som ridskoleelev. Hon brinner extra mycket för hoppning.

Elin är under utbildning till svensk ridlärare (SRL) och beräknas vara färdig sommaren 2022.

Det bästa med att få vara ridinstruktör på TRS är enligt Elin att få vara delaktig i gemenskapen att få arbeta med hästar, lära ut det hon kan och få följa elevernas utveckling.

Jonna Petersson - instruktör


Jonna är 23 år och flyttar från Karlskrona till Växjö för att studera. Hennes stora intresse har
har alltid varit hästar och hon har en D-ponny som heter Olympic sedan tio år tillbaka. Han stannar dock i Karlskrona till att börja med.  

Tillsammans har de tävlat division 3 och 2 i hoppning, samt vinster upp till LB. Då tävling tog mycket tid när hon började på gymnasiet, engagerade Jonna sig i stället i ungdomssektionen där hon var ordförande under många år.  

Jonna har jobbat som instruktör på två ridskolor tidigare, nämligen Grönadals ridskola och Ronneby horse center. Hon har där haft allt från nybörjargrupper för barn och ungdomar, till markarbete och hoppning. Nu ser hon mycket fram emot att göra oss sällskap på TRS!

 

Lina Grubb Karlsson - instruktör

Lina började rida på ridlekis när hon var 6 år och gick sedan över till ridskolan Hammarö Ryttarförening i Värmland. Där satt hon med i ungdomssektionens styrelse under ett flertal år med olika ansvarsområden. Hon hann också genomföra en ungdomsledarkurs innan hon lämnade ridskolan för att istället gå över som medryttare på anläggningen Equality Line. Där var Lina under flera år medryttare till ett flertal hästar, varav några hopphästar som tävlade på SM-nivå. En väldigt lärorik tid!

Lina gillar hoppning lika mycket som dressyr, och värdesätter även teoripass högt.

Lina är uppvuxen på Hammarö utanför Karlstad. Efter skolan gjorde hon militär grundutbildning, även kallat lumpen, för att sedan jobba som instruktör i Försvarsmakten i ett år. Höstterminen 2021 började hon på polisutbildningen här i Växjö och blev samtidigt instruktör på TRS.

Vendela Somvall - instruktör 

Vendela

Vendela började jobba hos oss som timvikarie i stallet våren 2021.

Hon är lärd och fostrad på Ydre ridklubb där hon började rida vid fem års ålder. Vendela gick senare över till att arbeta som hjälpledare och efter ridsportens BAS- och Ungdomsledarutbildning började hon även ansvara för Stallfritids och olika projekt. 

Under sina gymnasiestudier jobbade Vendela som vikarie på ridskolan och efter studenten började hon arbeta på ridklubben som instruktör parallellt med sitt jobb som ungdomscoach i Ydre kommun.

Vendela har haft många medryttarhästar men lagt sitt största fokus på att hjälpa till att utbilda och rida till ridskolehästarna på Ydre ridklubb. Att få möjlighet att rida och hantera olika typer av hästar är något som Vendela tycker är givande i sin utveckling som ryttare. 

Vendela kommer vi träffa i stallet på onsdagar, men då hon studerar till statsvetare på Linnéuniversitetet och bor på campus, finns hon nära till hands om så skulle behövas. 

Det som Vendela ser fram emot mest med att jobba på TRS är att åter få kontinuerligt träffa och utvecklas tillsammans med en grupp och samtidigt få uppleva den fina gemenskapen i en ridklubb.

Anna Oskarsson - stall
Anna träffar du i stallet och runt om på vår anläggning. Hon har full koll på vår verksamhet och vad som behövs göras. Annas fokus är att våra hästar mår bra!
Anna är trebarnsmor, har en hund som ser mer galen ut än vad han är. Leo, heter han, och han jobbar här på TRS tillsammans med sin matte. Han är världens snällaste. Att visa respekt för djuren och jobba med dem på deras villkor är Annas melodi. Anna tycker att man har ett stort ansvar när man jobbar med hästar, det är självklart för henne att lyssna på hästens behov och att jobba tillsammans som team. Djur har funnits i hennes liv hela tiden, hon har haft tre hästar och massvis med hundar. Anna har jobbat i ett tävlingsstall och ett omplaceringscenter för hundar nere i Skåne innan hon började sin första resa hos oss 2012.
Född och uppvuxen på Teleborg, och kan området väl. Anna är social och mycket omtyckt!

Stallpersonal

I stallet, runt om på vår anläggning och med våra hästar jobbar även Julia Hjertquist och Moa Karlsson. Mer information om dessa stjärnor kommer inom kort. 


 

Uppdaterad: 09 JUL 2018 12:23

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks