Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sebastian Löfvall

FÖRENING


Theleborgs Ryttarsällskap är en ideell idrottsförening med sin verksamhet på Stallvägen 10 i Växjö.

1997 ansökte föreningen medlemskap i Svenska Ridsportförbundet. De första stadgarna är tagna av årsmötet 1995-02-14. Gällande stadgar är antagna vid årsmötet 2010-02-18.

 

Historia

Föreningen startades 1992 och var från början en del av Växjöortens Fältrittklubb. Byggnaderna byggdes på 1850-talet vid samma tid då Theleborgs Slott uppfördes. Gården har sedan dess använts till djurhållning. På 1960-talet köpte Växjö kommun gården av en ättling till Fredrik Bonde som också var den som byggde slottet.

Byggnaderna är K-märkta och har restaurerats. 1997 restaurerades byggnaden som idag är huvudbyggnad för TRS.

 

Organisation

Föreningarnas medlemmar väljer en styrelse på årsmötet som ansvarar för att leda föreningen mellan årsmötena. Styrelsen är ideell och delegerar den dagliga verksamhetens ansvar till anställd personal mellan styrelsemötena.

Styrelsen ansvarar för verksamheten och beslutar hur föreningen väljer att organisera sina verksamhetsområden, förutom TUSS (ungdomssektionen) som ska finnas enligt föreningens stadgar.

Varje verksamhetsområde kan i sin tur ha olika undergrupper av olika slag. Hos Theleborgs Ryttarsällskap samverkar de ideella och de anställda, men vissa verksamheter domineras av antingen ideella eller anställda. 

Uppdaterad: 02 JUL 2017 12:35

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks