Hoppa till sidans innehåll

Upplägg teori vt 2021


Under vårterminen 2021 har vi gjort anpassningar i vår verksamhet för att minska riskerna för smittspridning av Covid-19. Anpassningarna har gjorts utifrån de rekommendationer som Ridsportförbundet tagit fram. 

En av anpassningar handlar om att dra ner på alla teoretiska aktiviteter och träffar som sker i samband med våra ridlektioner. Det är så klart något vi tycker är oerhört tråkigt då teorin är en viktig del av vår verksamhet. Vi vill därför inte helt släppa de teoretiska bitarna, och har tagit fram en plan för varje ridgruppsnivå för att kunna forsätta förmedla även de teoretiska kunskaperna på ett smittsäkert sätt. 

Nedan kan du läsa om hur teorin kommer hanteras på respektive ridgruppsnivå. I och med att teorin för många kortas ner, har vi för fler grupper senarelagt starten på lektionen med en kvart. Detta är uppdaterat i lektionsöversikten så att de tider som framgår i översikten här på hemsidan är de korrekta tiderna då gruppen ska samlas. 

Specialgrupper

Specialgrupperna fortsätter med sin teori som idag, 2 gånger per termin. Vi ser till att hålla dem på ett säkert sätt i ridhus eller ute. De förläggs till senare delen av terminen för att underlätta utomhusvistelse.

Gruppernas lektionstid blir oförändrad och instruktionen är som under hösten att de går direkt ut i stallet och gör i ordning sin häst.

Funkis

Teori utgår under våren på samma sätt som under hösten.

Gruppens lektionstid blir oförändrad och instruktionen är som under hösten att de går direkt ut i stallet och gör i ordning sin häst. Instruktör kommer finnas ute i stallet för att hjälpa till.

Nybörjare och nybörjare 2:a

Dessa grupper fortsätter med sin praktiska teori som tidigare, men inte med gemensamma samlingar vid genomgångar som de haft innan. Det får bli genomgångar i ridhuset eller ute, alternativt att personalen går runt och visar. Teorin behöver dock fortsätta eftersom det handlar om att klara av att göra i ordning sin häst innan och efter ridning, och det inte är några sittningar eller samlingar involverade.

Under andra halvan av terminen fortsätter de med att jobba med Minignägget. De får hem boken att jobba i mellan lektionerna och korta genomgångar kring veckans avsnitt.

Gruppernas lektionstid blir oförändrad och samling sker på läktaren i ridhuset.

Vita & ljusgröna

I början av terminen utgår dessa grupper från Maxignägget och jobbar hemma med boken mellan lektionerna. Korta genomgångar av veckans avsnitt görs vid samlingarna innan lektionerna och då kan man också ställa frågor om förra veckans avsnitt om man stött på något när man jobbar i boken.

Under andra halvan av terminen kan kortare teorigenomgångar hållas ute i paddock eller på grusplanen om läget tillåter.

Dessa grupper har endast 30 minuter teori, där det ingår samlingstiden och att göra i ordning hästen inför ridningen. Det innebär 5-10 minuters teorigenomgång vid samlingen, där även dagens övning kan behöva gås igenom vissa pass.

Deras lektionstid kortas således med 15 minuter. Starttid är uppdaterad i terminsöversikten.

Gröna & röda

Dessa grupper har endast teori i den utsträckning att nya moment gås igenom eller övningar inför lektionen gås igenom. Detta för att deras utveckling inte ska stanna av ridmässigt.

Dessa grupper har endast 30 minuter teori, där det ingår samlingstiden och att göra i ordning hästen inför ridningen. Det innebär 5-10 minuters teorigenomgång vid samlingen.

Deras lektionstid kortas således med 15 minuter. Starttid är uppdaterad i terminsöversikten.

Dagens första vanliga grupp

För den första vanliga gruppen varje dag justeras inte starttiden. Detta då vi vet att alla i gruppen behöver göra i ordning sina hästar, och de hälften av gångerna ska bygga fram något innan sin lektion och därför behöver vara där i vanlig tid för att hinna.

Coach & trainee teori

Denna teori förläggs initialt på terminen digitalt. Tiden flyttas till onsdagen för att möjliggöra detta.
De elever som är c&t på onsdagen ges möjlighet att sitta i teorisalen och vara med på teorin digitalt via TRS dator.

Om möjligt hålls den sedan fysiskt under slutet på terminen när vi kan vara ute. 

Uppdaterad: 14 DEC 2020 22:23 Skribent: Linda Broby
E-post: Adressen Gömd

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks