Hoppa till sidans innehåll

Priser och villkor för ridskolan


Theleborgs Ryttarsällskaps priser ht 2021

Medlemskap 2021                                                        Medlemsavgift

Junior - t om året man fyller 18

340 kr

Senior  - 19 år och äldre

390 kr

Familj – max 5 boende på samma adress

750 kr

Medlemskap löses varje år och återbetalas ej. Avgiften faktureras i samband med första fakturan för året. Medlemsavgiften är den samma oavsett när på året man blir medlem och medlemskapet gäller alltid kalenderår.

I priserna för ridlekis inkluderas även medlemsavgiften. För samtliga övriga ridgrupper måste man lösa medlemskap i föreningen enligt ovan prislista.

Observera att alla ridtider inkluderar tid för upp- och avsittning.

Grupp

Teoritid

Ridtid

Max antal

Pris/gång

Ridlekis

45 min 15 min  100

Junior nybörjare

45 min

30 min

8

215

Junior vit

45 min

45 min

8

215

Junior grön

45 min

45 min

8

215

Junior röd

45 min       

45 min

8

215

Funkis

30 min

30 min

6

215

Senior nybörjare

45 min

45 min

8

240

Senior vit

45 min

45 min

8

240

Senior grön

45 min           

45 min

8

240

Senior röd

45 min         

45 min

8

240

Mixgrupp hopp

-           

75 min

6

295

Dressyrspecial/Mixgrupp dressyr

-           

60 min

6

295

Privatlektion (pris per elev)

-

45 min

2

500

 För att läsa mer om de olika ridgrupperna kan du läsa mer om dem till vänster alternativ klicka på namnet i tabellen .

Priserna gäller fr.o.m. 2021-08-01.

Vid all ridning som ej sker i ridskolans regi, se avgifter under Anläggning  

För att uppdatera dig om nivån/färgen på gruppen, se vår utbildningsplan  och åldersindelning.

All teoriverksamhet sker som lärgrupp i samarbete med SISU Idrottutbildarna.

 

Mängdrabatt:

 Denna rabatt lämnas endast på lektionspriset/termin.  

* Omfattar medlemmar ur familj som bor på samma adress.                                          

* Omfattar enskild ridelev som rider fler än en gång/vecka.  

 • Första lektionen = enligt prislistan
 • Andra lektionen = rabatt 25 kr/lektion
 • Tredje lektionen = rabatt 40 kr/lektion
 • Fjärde lektionen = rabatt 55 kr/lektion
 • osv, med ökning om 15 kr för varje steg uppåt

Exempel: En elev rider två lektioner i veckan. Detta ger en rabatt på 25 kr på en av dessa lektioner. En elev rider tre lektioner i veckan, detta ger en rabatt på 40 kr på en av dessa lektioner.

Studentrabatt:

Lämnas i seniorgrupper (ej specialgrupper) mot inlämnande av studieintyg och ger 25 kr rabatt / lektion. Studieintyg skall mejlas in inför varje termin för att rabatten skall lämnas.

Rabatt vid ridning på egen häst:

Om ridning på lektion sker på egen häst lämnas rabatt på ordinarie lektionspris med 45 kr / lektion. För att få rabatten måste du meddela ridning på egen häst i samband med att du tackar ja till din tid. 

 

Villkor:

Ideell förening

Theleborgs ryttarsällskap är en ideell förening med en ideellt arbetande styrelse. Som för alla ideella föreningar bygger verksamheten på att medlemmarna gör ideella insatser för att föreningen ska kunna bedrivas. I Theleborgs ryttarsällskap innebär det att du en gång per termin gör en ideell insats för att bidra till föreningens fortsatta verksamhet.

Uppsägning av plats

När du tackar ja till din plats binder du dig för hela den aktuella terminen. Vid uppsägning av plats under pågående termin tillämpas 8 veckors uppsägningstid. Uppsägning ska alltid göras skriftlig till This is a mailto link. Uppsägning på annat sätt är inte giltig. 

Nyanmälan

Som ny elev får du testa att rida två gånger innan du binder dig för resten av terminen. Om du väljer att avbryta ridningen behöver du bara betala för de två gånger som du har ridit. Du måste då säga upp din plats genom att maila This is a mailto link senast 3 dagar efter 2:a ridtillfället.

Ångerrätt

Vid all anmälan/köp gäller alltid 14 dagar ångerrätt från anmälan/köpet. Observera dock att ångerrätten inte gäller redan förbrukade tjänster/produkter. Vill du ångra ditt köp/anmälan mailar du oss på This is a mailto link

Fakturering

Fakturering av vårterminen sker i december.

Vid normal fakturering faktureras hela terminen på en faktura. Uppdelning av terminsavgiften kan ske mot en avgift;

 • dela upp avgiften på två fakturor - avgift 200 kr
 • dela upp avgiften månadsvis (betalning i förskott) - avgift 300 kr

Vid uppdelning skickas terminens samtliga fakturor ut i december med, men med olika förfallodatum. Du måste själv hålla reda på dem och betala dem i tid. Avgiften för uppdelningen läggs på den första fakturan.

Om våra åsikter angående fakturan går isär ska anmärkningar göras inom åtta dagar från fakturadatum för att beaktas.

Om du ändrar din mailadress så är det jätteviktigt att du meddelar oss den nya adressen, det gör du till This is a mailto link

Mailadresserna i ekonomisystemet är inte kopplat till övriga maillistor och uppdateras endast om mail skickas till This is a mailto link eller om ny mailadress anges på terminens bekräftelselapp.

Rutiner för kravhantering enligt följande:

 • Normal kredit 20 dagar - dvs du ska ha betalt fakturan innan de 20 dagarna har passerat, förfallodatum står på fakturan.
 • Påminnelse nr 1 går ut 10 dagar efter förfallodatum och skickas även den via e-post. Påminnelseavgift 50 kr.
 • Påminnelse nr 2 går ut 15 dagar efter förfallodatumet och skickas med brev. Påminnelseavgift på ytterligare 50 kr.
 • Inkassokrav skickas ut 30 dagar efter förfallodatum och skickas med brev. Inkassoavgift på 180 kr tas ut.
 • Fakturan skickas för hantering till Kronofogdemyndigheten 45 dagar efter förfallodatum. Avgift enligt Kronofogdemyndighetens taxa.

Naturligtvis hoppas vi att vi aldrig kommer att behöva följa den här rutinen.
Om du har svårt att betala din faktura i tid så kontakta oss så kan vi göra upp en betalningsplan tillsammans. Skicka ett mejl till This is a mailto link.

Återbud/igenridning:

Om du lämnar återbud senast kl 10:00 samma dag du rider och senast kl 19:00 på dagen innan för helgeleverna, har du möjlighet att "rida igen. Igenridning erbjuds en gång per termin och grupp med tillfällen i mitten och slutet på terminen. Du ansvarar själv för att anmäla dig till denna. Observera att det endast finns ett begränsat antal platser.

Observera att detta inte gäller vår funkis-grupp, där vi tyvärr inte har möjlighet att erbjuda igenridning av missade tillfällen. 

Alla återbud till lektioner eller sen ankomst till en lektion ska mailas till This is a mailto linkLägg gärna med din instruktör på kopia på mailet.

Observera att du normalt inte får svar på dessa återbud. Det är alltså inget fel när du inte får svar, utan vi noterar all anmäld frånvaro. 

Bekräftelse av ridtid inför ny termin:

I slutet av varje termin får du skriftligt bekräfta om du vill fortsätta nästa termin. Dessa bekräftelser är bindande och nödvändiga för att att vi sedan ska kunna planera verksamheten kommande termin.

Försäkring:

Genom ditt medlemskap är du olycksfallsförsäkrad under våra aktiviteter. Försäkringen är en grundförsäkring och vi rekommenderar att du ser över ditt eget försäkringsskydd. En kollektiv försäkring ger inte samma skydd som en individuell försäkring. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att din försäkring täcker häst- och ridrelaterade skador. Mer om våra försäkringar kan du läsa här.

Sjukdom:

Om du av medicinsk anledning inte kan rida så får du dina pengar tillbaka, efter att du har skickat in läkarintyg till This is a mailto link. Detta gäller samtliga aktiviteter arrangerade av ridskolan. 

Planerad frånvaro:

Om du vet att du kommer vara bortrest, vara sjukskriven under en längre period eller flytta under terminen, kan avdrag för lektionsavgifter göras om du meddelar detta innan terminen startar.

Hantering av personuppgifter

TRS behöver fullständiga personnummer till både elever och betalningsansvariga. Elevernas personnummer är en förutsättning för vissa av föreningens bidrag och för vårt medlemsregister. Betalningsansvarigs personnummer behövs för att ställa fakturan till korrekt person. Vi är dock noga med att behandla alla personuppgifter med omtanke och endast till de ändamål där de är nödvändiga. Du kan läsa mer om TRS hantering av personuppgifter här.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 22 JUN 2018 11:46 Skribent: Linda Broby

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks