Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis (max 8)


Lektionen består av 45 minuter mys och gos med hästarna där barnen får hjälpa till att rykta och göra hästarna fina. De får lära sig om hästar och hur man gör i ett stall. Det finns gott om tid för frågor och för extra klappar på favorithästen.

Därefter följer enklare ponnyridning i cirka 15 minuter (cirka 7 minuter per barn inklusive upp- och avsittning). Observera att vi på ridlekis endast skrittar (går) samt att vi har instruktör och medhjälpare som hjälper till att ta på och av hästarnas utrustning.

Vi avslutar med fika där TRS bjuder på saft och kaka. Vill man får man gärna ta med sig egen picknickkorg som komplement.

Rekommenderad ålder för ridlekis är 3–6 år. Men vi har ingen egentlig åldersgräns (vare sig uppåt eller nedåt i ålder), utan alla som vill är välkomna. Huvudsaken är att barn och medföljande vuxen tycker att det känns okej.

Var, när & hur?

Under höstterminen 2021 har vi ridlekis varje söndag klockan 15.30-17.00 till och med vecka 50, med undantag från vecka 44 då det är höstlov.

  • Samling sker kl. 15.30 längst bort i stallet vid den stora öppna ytan. Var gärna på plats 5–10 minuter innan för att prova ut hjälm och väst innan lektionen börjar.
  • Vi avslutar med fika och är normalt klara till cirka 17.00.

Ridlekis tar emot åtta barn som fördelas på fyra hästar, vilket betyder att man är två per häst som hjälpts åt att pyssla och dona.  

Viktigt att tänka på

  • Varje barn behöver ha med sig förälder eller annan vuxen som kan gå bredvid hästen och leda i grimskaft. Utöver personal finns även medhjälpare som kan bistå med hjälp vid behov.
  • Tänk på att klä dig bekvämt och efter väder. Framåt hösten och vintern blir det väldigt kallt i stall och ridhus, då är det viktigt med vantar och extra sockor.
  • Alla som vistas kring hästarna måste också ha rejäla skor, och de som ska rida får gärna ha en sko/stövel med lite klack (det vill säga, inte helt slät undersida).

Anmälan

Du anmäler dig till valfritt antal gånger, minst 1 dag innan respektive ridpass. Observera att vi numera inte har någon väntelista. Anmälan är bindande och ingen avbokning är möjlig.

Du anmäler dig via vårt bokningssystem.

Ridlekis, höstterminen 2021

Pris & betalning

Pris - 120 kr/gång

Betalning sker via Swish i samband med bokningen och är en förutsättning för att platsen ska bokas. 

Du swishar till 123 - 082 25 44 och skriver texten "Ridlekis *datum* *namn på anmäld elev*". 

Har du inte Swish? Hör av dig till This is a mailto link så skickar vi en faktura till dig istället.

Parkering & samling

Områdeskarta ridlekis ny.PNG

Uppdaterad: 30 JUN 2021 21:36

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks