Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis (max 8)


Lektionen är totalt 45 minuter och består av mys och gos med hästarna samt enklare ponnyridning i ridhuset (cirka 15 minuter). Barnen får hjälpa till att rykta och göra hästarna fina samt lära sig om hästar och hur man gör i ett stall.

Varje barn behöver ha med sig förälder eller annan vuxen som kan gå bredvid hästen och leda i grimskaft.

Rekommenderad ålder för ridlekis är 3-8 år. Men vi har ingen egentlig åldersgräns (varken uppåt eller nedåt i ålder), utan alla som vill är välkomna. Huvudsaken är att barn och medföljande vuxen tycker att det känns okej.

Tänk på att klä dig bekvämt och efter väder. Framåt hösten och vintern blir det väldigt kallt i stall och ridhus, då är det viktigt med vantar och extra sockor. Alla som vistas kring hästarna måste också ha rejäla skor, och de som ska rida får gärna ha en sko/stövel med lite klack (det vill säga, inte helt slät undersida).

Under höstterminen 2021 kommer vi att ha ridlekis från och med söndag vecka 33 till och med söndag vecka 50, bortsett från vecka 44 då det är höstlov. Du bokar plats via vårt bokningssystem.

Upplägg för hösten 2021

I början av höstterminen fortsätter vi att dela upp ridlekis i två grupper med 4 elever i varje grupp. Detta för att säkerställa att utvecklingen av Covid-19 går åt fortsatt rätt håll.

Under terminens gång hoppas vi sedan kunna lätta på våra restriktioner och återgå till vårt vanliga upplägg med en grupp om 8 elever som får ta hand om hästarna såväl innan som efter ridningen. Vi hoppas också kunna återinföra fikastunden som vi vanligtvis brukar avsluta ridlekis med.  

Just nu går det att boka ridlekis för vecka 33–38. Resten av höstterminen läggs upp för bokning när vi vet mer om hur vi kan bedriva verksamheten framåt.   

Var, när & hur?

I och med Folkhälsomyndighetens skärpta råd om Covid-19 delar vi under vårterminen upp ridlekis i två grupper med 4 elever i varje grupp.

  • Grupp 1 (4 elever) börjar kl. 15.30 och börjar då med att göra i ordning hästarna i stallet och rider sedan. Samling längst bort i stallet vid den stora öppna ytan. Var noga med att hålla avstånd. Gruppen avslutar i ridhuset kl. 16.15 då grupp 2 tar över hästarna.
  • Grupp 2 (4 elever) börjar kl. 16.15 genom att ta över hästarna i ridhuset. Samling sker på läktaren i ridhuset. Gruppen börjar med ridning och avslutar med att pyssla om hästarna. Gruppen avslutar i stallet kl. 17.00.

Hjälm och väst prövas lämpligen ut innan lektionen börjar. Det är viktigt att man då inte trängs vid hjälmarna eller inne i sadelkammaren. Vi hjälps åt att hålla avstånd!

Anmälan

Du anmäler dig till valfritt antal gånger, minst 1 dag innan respektive ridpass. Är passet du vill boka fullt, ställ dig gärna på väntelista så hör vi av oss om någon plats skulle bli ledig.

Anmälan är bindande och avanmälan måste ske minst 1 vecka i förväg. 
Vid avanmälningar som görs senare debiteras halva avgiften.

Du anmäler dig via vårt bokningssystem.

Ridlekis vecka 33-38, 2021

Avanmälan gör du via e-post till This is a mailto link 
Märk mejlet med gruppnamn och datum, t.ex: ”Avanmälan ridlekis 7/1”

Pris & betalning

Pris - 120 kr/gång

Betalning sker i samband med bokningen via Swish och är en förutsättning för att platsen ska bokas. 

Du swishar till 123 - 082 25 44 och skriver texten "Ridlekis *datum* *namn på anmäld elev*". 

Har du inte swish? Hör av dig till This is a mailto link så skickar vi en faktura till dig istället.

Parkering & samling

Uppdaterad: 30 JUN 2021 21:36

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 0722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks