Hoppa till sidans innehåll

Ledarutbildning TRS


På TRS finns möjlighet för vår elever att delta i en intern ledarutbildning. Systemet sträcker sig från det att man är 7 år och blir skötare på någon av ridskolans hästar, tills du har sådana kunskaper att du har möjlighet att hålla enklare lektioner.

Theleborgs Ryttarsällskap ska vara en plantskola för nya ledare inom ridsporten.

Varför behövs intern ledarutbildning?

Med ett system finns det hela tiden möjlighet för ungdomarna på ridklubben att utvecklas. De har något att se fram emot, att lära sig och ta ansvar för. Det är ett led i att mogna som människa.

Utbildningsgången börjar med Skötarkurs och fortsätter med Traineekurs och Coachkurs. Samtliga kurser arrangerar TRS själv.

Vill du bli skötare, trainee eller coach på TRS? Skicka ett mejl till This is a mailto link så återkommer vi med några frågor som du får besvara. 

 

 

Fortsättning i utveckling är FULK (Förberedande Ungdomsledarkurs), ULK (ungdomsledarkurs) och Ridledarkurs. Dessa kurser arrangerars av Smålands Ridsportförbund.

Ungdomsledarkurs (ULK) I-III
Min ålder 16 år och uppåt

Genomförs via Smålands Ridsportförbund, som är en ledarutbildning från Svenska Ridsportförbundet. För mer info läs på SvRF.

Ridledarkurs

Min ålder 18 år samt att gått ULK.

Genomförs via Smålands Ridsportförbund. Ridledarkursen är en förberedande instruktörsutbildning och med hjälp av erfarna instruktörer kan Ridledaren undervisa på egen hand. För mer info se mer på SvRF sida.

Detta utbildningssystem bygger våra ungdomar från att vara hästskötare på någon av ridskolans hästar till att kunna jobba som ridledare.

Uppdaterad: 12 JUN 2018 23:23

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks