Hoppa till sidans innehåll

Inställda lektioner vecka 4 och 5

23 JAN 2022 22:21
I samråd med veterinär pausar vi verksamheten och ställer in alla lektioner vecka 4 och 5.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2022 22:21

När man har med djur att göra så händer ibland oförutsedda saker och många av våra hästar har nu under en längre tid varit skadedrabbade. Det innebär att belastningen på de hästar som går lektioner nu blir alldeles för hög, vilket utgör stora risker för deras hälsa och välbefinnande. Att våra hästar mår bra är det absolut viktigaste för oss och vi behöver därför dra i nödbromsen för att säkerställa god hälsa hos våra hästar.

I samråd med veterinär har vi därför beslutat att pausa verksamheten och ställa in alla lektioner vecka 4 och 5. Hästarna kommer då att vila, utredas noggrant vidare av veterinär och under tiden får styrelse och personal möjlighet att lägga upp en hållbar plan. Detta ger oss också möjlighet att planera för hur vi successivt ska fasa ut våra äldre hästar från verksamheten och låta dem gå i välförtjänt pension.

Vi fick lyckligtvis ett generöst bidrag av kommunen innan jul som gör det möjligt att komplettera vår verksamhet med nya hästar och vi hoppas att de snart är på väg in. Dock så kommer det att dröja ett tag innan de kan gå fullt ut i verksamheten.

Vi arbetar för fullt med att utveckla en plan för den här mellanperioden och kommer att återkomma till våra medlemmar med mer information, bland annat om kompensation för uteblivna lektioner.

Det är verkligen mycket tråkigt att vi befinner oss i den här situationen, men hästarnas välbefinnande måste alltid komma först. Vi hoppas därför på förståelse för att dessa åtgärder är nödvändiga.

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks