Hoppa till sidans innehåll

Status TRS

28 FEB 2022 19:28
Följande information med status om verksamheten gick ut till våra medlemmar den 19 februari.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2022 19:28

Karantäntiden för våra sex nya hästar börjar gå mot sitt slut. För att minimera risken för att sprida eventuella sjukdomar mellan nya och gamla hästar vill vi avvakta ett tag till innan vi öppnar upp för fler att röra sig på anläggningen och bland våra hästar.

När karantänen är över är planen att flytta in de nya hästarna i stora stallet och därmed påbörja deras inskolning in i verksamheten. 

Vår förhoppning är nu att i små, små steg kunna starta upp verksamheten igen. Inom kort hoppas vi kunna öppna upp för mer gemenskap i stallet, bland annat genom att komma i gång med skötarprogrammet och genomföra olika aktiviteter som skapar trivsel och tillhörighet bland våra medlemmar.

Det kommer dock att ta tid att starta upp lektionsverksamheten eftersom hästunderlaget är fortsatt osäkert. Hästparken består av nya hästar som behöver skolas in och befintliga hästar där en del behöver fortsätta rehabiliteras och/eller utredas av veterinär.

Det är därför väldigt svårt att bedöma hur lång tid det kommer att ta innan lektionsverksamheten är i gång igen och vi kommer att behöva sätta i gång grupper efter hand. Troligast är att vi startar upp med grupper som befinner sig på röd, gul och blå nivå då vi i dagsläget har ett hästunderlag som lämpar sig bäst i dessa grupper. Det är även i dessa grupper som det är lämpligt att påbörja infasningen av nya hästar i verksamheten.

Vi för en tät dialog om vår situation med Växjö kommun och RF-SISU, liksom med Svenska Ridsportförbundet och Smålands Ridsportförbund, som precis som vi värnar om föreningen och våra medlemmar. Här finns stöd och professionella råd att få, vilket vi är oerhört tacksamma för.

Att ha många hästar att sköta, varav några dessutom är i karantän med allt vad det innebär i extra rutiner, tar mycket tid och pengar i anspråk. Även om verksamheten är pausad så behöver alla våra hästar omvårdnad och träning – precis som alltid. Vi lägger därför stort fokus på att se till varje hästs behov och förutsättningar, vilket bland annat innebär att vi har börjat titta på nya hem för de hästar som tydligt visar att de känner sig klara med livet som ridskolehäst. Det kan till exempel handla om avvikande beteenden, åkommor och/eller ålder.

I samråd med veterinär har vi även behövt fatta ett mycket svårt och ledsamt beslut om att låta Lexus och Felix somna in. Lexus har dragits med skador och åkommor under en tid – skador som inte gett med sig trots vila, rehabilitering och medicinering. Det gjorde att vi tyvärr inte såg någon framtid för honom, varken som ridskole- eller privathäst. Felix har inte haft märkbart ont, men hans avvikande beteende de senaste veckorna gjorde att vi misstänkte att något inte stod rätt till, vilket bekräftades av veterinär. Kort efter veterinärbesöket blev han akut sjuk och vi tvingades agera snabbt. Vi tackar Lexus och Felix för all glädje de gett oss under sina år på TRS.

Utöver att vi alla längtar efter hästarna och ridningen så innebär den här situationen ett hårt tryck på en redan ansträngd ekonomi för föreningen. Vi vänder och vrider på alla möjligheter och hoppas bland annat på att kunna komma i gång med uppstallning av privathästar inom kort. Alla tips och idéer på pengar in till föreningen är välkomna och även om vi just nu inte kan öppna upp för det ideella engagemanget på själva anläggningen så kommer det att behövas så snart karantänen är över. All hjälp är verkligen så viktig och uppskattad!

Relaterad information

Fortsatt paus i verksamheten, publicerad på webbplatsen 6 februari (mejl till medlemmar dessförinnan)

Inställda lektioner vecka 4 och 5, publicerad på webbplatsen 23 januari (mejl till medlemmar dessförinnan) 

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks