Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt paus i verksamheten

06 FEB 2022 15:13
Med fortsatt inställda lektioner från och med vecka 6 som följd.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2022 15:13

För två veckor sedan gick vi ut med information om att vi pausar verksamheten för att säkerställa god hälsa hos våra hästar.  

Dessa veckor har snart gått och under den tiden har vi gått igenom alla våra hästar tillsammans med veterinär och hippolog. Genomgången har visat att det finns skador och krämpor som gör att vissa behöver vila ett litet tag till, utredas vidare eller tränas upp för att återfå styrkan innan de börjar gå lektioner igen. Många av hästarna är dessutom gamla och börjar bli redo för pension.

Vi har så klart även pigga och friska hästar men vi kan inte bygga hela verksamheten på dem, utan de behöver få sällskap av några fler kompisar.

Positivt är bland annat att vi, tack vare bidraget som vi fick från Växjö kommun strax före jul, har köpt in sex nya hästar som vi håller på att lära känna. Här finns stor potential, men det tar tid att skola in hästar i ridskoleverksamhet. Våra nya kompisar står just nu i karantän, vilket nyinflyttade hästar alltid bör göra för att säkerställa att de inte bär på några sjukdomar som riskerar att spridas till andra hästar. Därför behöver vi alla ge oss till tåls och vänta några veckor innan vi kan hälsa på dem.   

Vår förhoppning var att kunna dra i gång ridskoleverksamheten igen vecka 6 men så som läget är nu är det alltså inte möjligt och vi behöver därför förlänga pausen av verksamheten med fortsatt inställda lektioner som följd. 

Vi kan i dagsläget inte säga hur lång paus som behövs, men så snart vi har tillräckligt många piggar hästar så återupptar vi lektionerna allt eftersom. Hur snart vi kan fasa in de nya hästarna påverkar också i vilken takt vi kan starta upp.

Vi hade verkligen önskat att vi kunde komma med mer positiva och konkreta besked för vi vet hur mycket verksamheten och hästarna betyder för våra medlemmar. Styrelse, personal och ideella krafter jobbar febrilt med att hitta lösningar så att vi kan komma i gång med verksamheten inom kort. Vi tittar också på flertalet olika möjligheter för att stärka vår ekonomi och på så vis bygga en starkare förening. Bland annat kommer vi snart öppna upp möjligheten att stalla upp hästar privat hos oss.

Vi vädjar om våra medlemmars fortsatta förståelse och återkommer med mer information så snart vi kan.  

Denna information har gått ut via mejl till våra medlemmar, liksom information om kompensation för uteblivna lektioner.

 

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks