Hoppa till sidans innehåll

Beredskapsplan med anledning av coronaviruset


(Upprättad mars 2020) Utvecklingen av coronaviruset går snabbt. Vår ridskoleverksamhet kan därför komma att förändras från en dag till en annan till följd av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet.

Av den anledningen har styrelsen resonerat kring nedan möjliga scenarier och hur dessa ska hanteras.

Sjuka instruktörer – vikarier

Instruktörer med symptom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma för att skydda elever och övrig personal. Eftersom detta gäller vid minsta symptom är det högst troligt att sjukfrånvaron kommer att öka. För att undvika att ställa in lektioner försöker vi i första hand att sätta in vikarier. Påföljden blir att ridlektionen äger rum som vanligt men att undervisningens innehåll och kvalitet kan komma att påverkas. TRS arbetsledare, Cristin Kullsten, sammanställer en vikarielista för att kunna agera snabbt vid behov.

Sjuka instruktörer – inställda lektioner

Eftersom vi i normala fall har ont om instruktörer kan det komma att bli svårt att hitta vikarier om flera instruktörer är sjuka samtidigt. Inställda lektioner kan därmed bli ett faktum. För ridskolans fortsatta överlevnad har vi ingen möjlighet att betala tillbaka avgifter för uteblivna lektioner i det här extraordinära läget. Av den anledningen ser vi närmast att lektionen blir av, men med viss påverkan på innehåll och kvalitet, än att vi ställer in lektionen. Dock utan att någonsin tumma på säkerheten! Styrelsen fortsätter att titta på alternativa lösningar och återkommer om scenariot blir ett utbrett problem.

Sjuk stallpersonal – vikarier

Stallpersonal med symptom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma, vilket får konsekvenser på skötseln av anläggningen och våra ridskolehästar. Om flera ur personalen är sjuka samtidigt får det snabbt allvarliga konsekvenser då hästarna dagligen behöver stor tillsyn och omsorg. TRS arbetsledare, Cristin Kullsten, sammanställer även för detta scenario en vikarielista för att kunna agera snabbt vid behov.

Sjuk stallpersonal – medlemsinsatser

Vid scenariot att vikarielistan för stallpersonal ej räcker till, har styrelsen upprättat en beredskapsgrupp på Facebook till vilken ridskolans medlemmar kan anmäla sig. Detta så att vi, om akut behov uppstår, snabbt kan mobilisera oss och  hjälpa till med in- och utsläpp, fodring och att mocka. Verksamheten har färdiga instruktionsmallar som förklarar vilka sysslor som ska göras.

Svenska Ridsportförbundet rekommenderar att vi stänger vår verksamhet

Om scenariot blir ett faktum får det mycket allvarliga konsekvenser på verksamheten. För ridskolans överlevnad och för att verksamheten ska kunna fortsätta att ta hand om ridskolehästarna har vi ingen möjlighet att betala tillbaka avgifter för uteblivna lektioner. Det är i dagsläget oklart om och i så fall vilket stöd vi eventuellt kan komma att få från regering och kommun för att kompensera medlemmar, uteblivna intäkter etcetera.

Det här är en mycket speciell och oklar situation som vi alla påverkas av på ett eller annat sätt. Styrelsen följer utvecklingen och fortsätter att titta på alternativa lösningar för att minimera konsekvenserna för verksamheten och våra medlemmar.

Styrelsen och ridskolans personal vädjar om våra medlemmars sunda förnuft och välvilja att tillsammans värna om varandras hälsa, våra hästars bästa och ridskolans framtid.

 

Uppdaterad: 15 DEC 2020 21:51

Boka ridlekis 

Boka ridbana 

 

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: +46722225018
E-post: ekonomi@theleborgsrs...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår sponsor - Hööks