Hoppa till sidans innehåll

Gnägget-nyhetsbrev Oktober 2018


 

Nu har vi kommit en bit in på terminen och vi i styrelsen vill med detta ”Gnägg” informera lite kort om vad som händer i föreningen.

 

Nya hästar för terminen

Vi har två nya egna hästar i stallet (Vicky och Exet) vilket är jättekul. De kommer slussas in i verksamheten succesivt under hösten. 

Tack för era insatser som gjort det möjligt att köpa dessa hästar!

 

Den ideella insatsen 

Vi har redan dragit igång med flera aktiviteter så som fixardagen, stalltjänst och funktionärsuppdrag.

Vid höstens fixardag så var det ett glatt gäng som fixade snickeriuppdrag, röjning, skrapning av staket och annat allmänt fixande på anläggningen. Stort tack till er som bidrog denna eftermiddag!

Försäljningsperioden är i gång och även om ni inte vill sälja så passa på att köpa om ni vill ha god parmesanost, strumpor, chokladhästar, kakor eller varför inte ett rabatthäfte som ger mycket förmånliga rabatter på restauranger och butiker i Växjö. 

Information gällande försäljningen finns på hemsidan och i stallet!

Vi är enormt tacksamma för alla insatser vare sig det är stalltjänst, funktionär eller sponsring.

Glöm inte att anteckna vad ni väljer för uppdrag i pärmen i teorisalen.

 

Höstlovet är snart här

Under höstlovet v.44 vill vi påminna om att det inte är någon ordinarie lektionsverksamhet. Den veckan har vi istället fördjupningsvecka där det finns möjlighet att prova på och skaffa sig kunskaper utöver det som normalt ingår på lektionerna. Under detta vecka passar också TUSS på att anordna lite roliga aktiviteter och vi passar på att hålla igenridning för de som missat lektioner under terminen.

Alla höstlovets aktiviteter kommer komma ut på hemsidan inom kort. Observera att du behöver anmäla dig till aktiviteterna då vi behöver veta hur många som kommer och det i en del fall är begränsat antal platser.

 

TUSS

Vår ungdomssektion är aktiva som vanligt och vi vill bara uppmuntra er alla att hålla utkik på TRS då det löpande kommer upp information där om kommande aktiviteter. Håll extra utkik inför höstlovet!

 

Coach och Trainee systemet

Vi har inte fått igång Coach och Traineesystemet riktigt bra denna terminen vilket beror på att vi dels har svårt att få tillräckligt många coacher som kan lotsa våra traineer men det hänger också på att vi på personalsidan har behövt prioritera att få igång alla grupper ordentligt. Vi avvaktar därför med detta till våren, då vi hoppas kunna köra igång som vanligt igen.

 

Ordningsregler

Vi har uppdaterat våra säkerhets- och ordningsregler för TRS. Dessa finns att läsa i stallet och på hemsidan. Dessa regler gäller alla som använder och vistas på TRS och syftet med dem är att undvika olyckor och tillbud samt att bevara vår anläggning i ett trivsamt och gott skick.

 

Belysningsprojektet

Som ni kanske märkt så har belysningen på anläggningen blivit bättre och det tack vare att vi fått bidrag från Naturskyddsföreningen och Smålandsidrotten att byta ut belysningen i ridhuset, stallet och i Torvladan till mer energieffektiv belysning. Arbetet är i stort sätt klart och det är Torvladan som återstår.

 

Nästa års styrelse

Valberedningens arbete har precis påbörjats inför årsmötet i februari nästa år. Vi kommer snart gå ut med mer information och komma och hälsa på i våra seniorgrupper. Vi vill dock redan nu uppmana både ridande och föräldrar att fundera på om styrelsearbetet kan vara något för er. 

Föreningens framtid bygger på en väl fungerande och engagerad styrelse, och det är därför oerhört viktigt att vi kan få in nya krafter i styrelsen kontinuerligt. Det krävs inga förkunskaper om vare sig styrelsearbete eller hästhållning, det som behövs är endast engagemang och en vilja att driva föreningen framåt.

 

Sponsring och allmänt stöd

Vi har insamling av pantburkar och pantflaskor på TRS och vi tar även emot burkar inhandlade i utlandet som man inte får pant för i vanliga fall.

 

Svenska spel delar varje år ut pengar till föreningar genom något som de kallar Gräsroten.  Det innebär att TRS får poäng varje gång någon som angett TRS som förening spelar via svenska spel och ju fler poäng vi får ju mer pengar får vi från svenska spel.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/sok?q=Theleborgs%20RS&qc=grasrot

 

För er som handlar på nätet så finns det något som heter Sponsorhuset. Det kostar inget för dig som köpare utan du kan till och med spara pengar genom att göra dina nätköp via sponsorhuset. 

https://www.sponsorhuset.se/theleborgsrs/

Ladda ner deras app från Appstore eller Google Play här:
App Store:
https://itunes.apple.com/se/app/sponsorhuset/id1359200687?mt=8
Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sponsorhuset

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 28 JAN 2018 23:41

Länk till boka ridbana

 

 

 

 

 

TUSS blogg

tusstrsungdomssektion.blogg.se 

Postadress:
Theleborgs RS - Ridsport
Stallvägen 10
35252 Växjö

Kontakt:
Tel: 047080596
E-post: This is a mailto link

Se all info